Love og bestemmelser vedr. vilde dyr

Nu har jeg efterhånden lagt nogle artikler ind omkring pasning af vilde dyr. Det skal ikke lyde som et nemt projekt som ingen hensyn kræver.

Man skal altid læse grundigt omkring de dyr, insekter og lign. man overvejer at dyrke. Dyr lever i naturen og har strenge krav til deres levemåde.

På retsinfo.dk kan man læse om de bestemmelser der ved pasning af vilde dyr

https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=145377

Et lille udkast

Generelle bestemmelser

 
§ 1. Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.
 
§ 2. Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer.
 
§ 3. Rum eller arealer, hvor dyr holdes, skal indrettes på en sådan måde, at dyrets behov tilgodeses, jf. § 2. Det skal herunder sikres, at dyret har den fornødne bevægelsesfrihed også under optagelse af foder og drikke og ved hvile. Dyr skal endvidere sikres mod vejr og vind i overensstemmelse med deres behov.
 
 
Er man i tvivl om dyrenes behov så er det bedre at observere dem i naturen uden selvfølgelig at påvirke deres levevis. Vil man f.eks. observere en fuglerede med æg i, må man ikke pille ved reden, men kun kigge på afstand.
 
At observere dyr i naturen er en god aktivitet da børnene lærer at omgås og respektere naturen, så tag en tur i skoven og led efter dyr. Hvis man bor omkring et skovområde kan man tidligt om morgenen være heldig at se dådyr og om aftenen muligvis ræve.
 
Men det kræver selvfølgelig at man kigger efter spor fra dyrene, det er ikke alle steder der lever ræve og dådyr

Kommentarer