Kultur der batter.. H C Andersen

 
H C Andersen ramte bare plet tilbage i 1800 og han er stadig et hit. Der findes et utal af udgivelser både på bånd og bog og nogle af udgivelserne er i original tekst og kan derfor virke en smule gammeldags og svære at forstå særligt for de mindste børn.

Men skal man så kun lade dem høre de mere opdaterede historier?!

Nej bestemt ikke.. Hvorfor ikke inddrage kulturen som den er, men tilføje det nye for at give lidt ekstra til det der allerede er godt..!?

I institutionerne burde man indføre H C Andersen dage/uger så børnene får lært lidt om vores kultur..

F.eks.
Mandag hører man Kejserens Nye Klæder på bånd (så lærer de at lytte og forestille sig ud fra fri fantasi)

Tirsdag hører man Kejserens Nye Klæder i original historie (de lærer at lytte, se billeder og får historien fortalt på en anden måde)

Onsdag hører man Kejserens Nye Klæder i nyere version (og børnene vil derfor nemmere kunne forstå den, fordi det også er tredje gang de hører den)

Torsdag laver man dukketeater eller lign. om Kejseren Nye Klæder (de kender nu eventyret og for at få det sidste med gør man det mere visuelt)

Børnene får altså samme historie fortalt på fire forskellige måder og der vil derfor være større garanti for at alle børn får opfattet og forstået historien.

Det er nemlig ikke alle der kan sidde koncentreret og lytte til historie og samtidig lære af det.
Derfor er det vigtigt at de får tingene serveret på flere forskellige måder så hvert barn får lov at opfatte på sin egen måde. Præcis som det burde være i skolen.

Når man så er færdig med Kejserens Nye Klæder kan man tage fat på et nyt eventyr ugen efter.

Børn elsker at høre historier så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af det..

Kommentarer