Den velkendte rundkreds...

Den (u)populære sociale rundkreds.. Pædagogernes brand


Vi kommer ikke udenom den.. Rundkredsen..

"skal vi så sidde i en social rundkreds og holde i hånd og tale om vores problemer"

Jeg har hørt det tusinde gange.. Folk laver grin med rundkredsen som i de flestes øjne handler om en flok hippie pædagoger der sidder fremme med guitaren og holder i hånd..

Men nej sådan er det ikke..

Rundkredsen er et af de bedste pædagogiske redskaber overhovedet, hvis man bruger den rigtigt. Det er i rundkredsen at børnene lære at lytte til andre, vente på tur, fortælle højt, synge, respektere hinanden, række hånden op, være en del af et fællesskab, hører historier og MEGET mere..

Den rundkreds er et must..


Den sprogstimulere fordi det ofte er i rundkredsen man synger sange, fortæller historier fra bøger eller hverdagen. Man fortæller også rim og remser som er sprogstimulerende. I rundkredsen bliver der talt om alt og for dem som har svært ved at tale i større grupper kan det være udviklende at prøve grænser af. Det er jo som regel kun ens stue kammerater der lytter med.

Den skaber sociale relationer i det man sidder ved siden af hinanden og taler sammen. Man kan f.eks. bruge rundkredsen til at tale om hvordan man er en god kammerat overfor hinanden, hvilket fører over til den -

- personlige udvikling. At lærer at lytte til og respektere andre er en del af barnets personlige udvikling. Det giver desuden selvværd at tale højt foran andre fordi alle lytter men ingen griner.

Vil man have kultur ind over kan man læse historier som f.eks. H. C. Andersen eller synge sange som alle er en del af vores kultur. Der er ingen der siger at sangene skal være ny moderne.

Rundkredsen er også med til at stimulere motorikken for der findes mange sange som kræver kropsbevægelse, hvilket hurtigt kan blive en udfordring. At synge "en elefant kom marcherende" er ikke altid lige let når man både skal lave en snabel med armene, synge og gå rundt samtidig uden at træde på nogen.

Hvis man ønsker at inddrage naturen kan man holde rundkredsen udenfor eller tage elementer med fra naturen som man kan tale om.

Rundkredsen er desuden børnenes mulighed for komme med forslag og ønsker til aktiviteter de gerne vil lave på stuen. Den når rundt om alle punkter i barnets liv og udvikling og det er muligt at tale om alt.

Lav bare grin med rundkredsen, men det er pædagogernes bedste redskab

Kommentarer