UPCYKLING.. Den kreative institution DEL 1

Upcycling er blevet in i Danmark.. Ja faktisk i hele Europa..
 
Det er en proces hvor man konvertere affaldsmaterialer eller ubrugelige produkter og laver dem om til et andet produkt. F.eks. at smelte en LP-plade om til en skål, at lave toiletrør om til en lampe, at lave en stol om til hylde osv. osv...

At se mulighederne/potentialet i forskellige materialer

Hvis man slår upcycling op på nettet kommer der mange goder ideer frem som også er egnet til børn. Jeg kan lide den pædagogiske tanke bag upcycling på flere måder.

For det første fordi man arbejder med blandede materialer og lærer at se muligheder i dem. Det er en aktivitet der styrker den kreative del af hjernen utrolig meget og når man alligevel skal styrke kreativiteten kan man ligeså godt gøre det miljø rigtigt og lære børnene om genbrug samtidig med.

For det andet fordi det lægger op til anderledes og mere lærerige ideer til indretning af institutionerne. Selvfølgelig skal der være nogle møbler og ting af en hvis kvalitet i institutionerne, f.eks. borde og stole, skal helst være ergonomiske og stabile. Men der findes mange andre ting man kan lave om til noget mere kreativt.

F.eks. behøver knagerne på toilettet ikke være den typiske stål knage, men kunne være gamle skeer
(se foto)


Lamperne kunne være lavet af the-kopper eller af andre materialer. Er det ikke nok med en lampe over bordet, laver man bare flere
(se foto)


Potte planterne kunne skiftes ud til gamle dåser
(se foto)


Der er mange ting man kan ændre i institutionerne og dermed gøre den mere kreativ og samtidig lære børnene om de processer der i upcycling/ genbrug.

 

Jo mere kreativt man arbejder, jo mere kreativt tænker man og jo mere kreativ bliver man

Kommentarer